Wij helpen je graag! Bel +31 (0)10 416 86 38

Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van All Prevent.

Ontmoet onze collega's

Marcel Walinga – Veiligheidskundige bij All Prevent

 

De veiligheidsbranche heeft Marcel Walinga (45) altijd al geïnteresseerd. Toen hij in 2008 een opleiding volgde bij Apply, kwam hij in contact met Erwin: directeur bij All Prevent. Het klikte direct; Marcel luisterde vol bewondering naar zijn verhalen over werken bij All Prevent. Nu, elf jaar later, zijn Marcel en Erwin collega’s en werken ze samen bij All Prevent.

Eerste opdracht als veiligheidskundige

Bij All Prevent was er direct een opdracht beschikbaar voor Marcel. Hij kon als veiligheidskundige aan de slag bij Heerema, een opdrachtgever van All Prevent. Marcel: “Voor Heerema was het, als bouwer van offshore platformen, belangrijk dat alle werkzaamheden volgens de veiligheidsregels werden uitgevoerd. Als veiligheidskundige controleerde ik of alle aannemers en werknemers van Heerema zich aan deze eisen hielden. Het was vooral een controlerende functie, maar ook zeker adviserend. Zo legde Heerema bijvoorbeeld geregeld de vraag bij mij neer hoe bepaalde werkzaamheden veilig uitgevoerd konden worden.” 

 

 

Detachering bij ExxonMobil

Marcel werkt nu ruim zes jaar voor ExxonMobil, een internationaal olie- en gasbedrijf. Vanuit All Prevent is hij hier fulltime gedetacheerd. “Bij ExxonMobil houd ik toezicht op alle dagelijkse werkzaamheden, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van gevaarlijke stoffen”, legt Marcel uit. “Ook werken op grote hoogtes komt geregeld voor. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat iedereen veilig werkt en in goede gezondheid terugkeert naar huis aan het einde van de dag. ExxonMobil heeft daarnaast regelmatig te maken met grote onderhoudsstops. Onderdelen als reactoren, pompen en leidingen worden dan grondig gereinigd en geïnspecteerd. Tijdens een onderhoudsstop zijn er zo’n 3000 extra medewerkers uit verschillende landen aan het werk in de fabriek. ExxonMobil geeft mij dan de opdracht om het gehele proces in goede banen te leiden. Ik zorg ervoor dat iedereen werkt volgens dezelfde veiligheidsregels. Dat is soms best een uitdaging met verschillende nationaliteiten, waar ook andere regels van toepassing zijn.”

 

“Door af en toe de switch te maken tussen
verschillende opdrachtgevers, blijft het werk erg uitdagend.”

 

Werk dat bij je past

Het fijne aan werken bij All Prevent is volgens Marcel dat je veel vrijheid hebt in het werk dat je doet. Marcel: “Bij All Prevent vinden ze het belangrijk dat je voor een opdrachtgever werkt die echt bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je liever in de industrie werkt of in de civiele bouw. Door af en toe die switch te maken, blijft het werk erg uitdagend. Momenteel zit ik bij ExxonMobil op mijn plek, maar een project in de bouw trekt mij ook zeker aan. Hierbij gaat het echt om een project met een kop en een staart: je bent betrokken vanaf de eerste heipaal tot aan het laatste lampje dat brandt. De mogelijkheden bij All Prevent zijn in ieder geval groot. Ik ben ervan overtuigd dat er voor mij nog genoeg kansen en uitdagingen liggen!”